Kotlebovmu poslancovi Krupovi dnes vrátili zadržané zbrane i zbrojný preukaz

NETKY.SK • 4 Apríl 2016, 19:00 • 2 min
Kotlebovmu poslancovi Krupovi dnes vrátili zadržané zbrane i zbrojný preukaz

BANSKÁ BYSTRICA – Polícia dnes vrátila poslancovi Národnej rady SR za ĽS Naše Slovensko Petrovi Krupovi zbrojný preukaz aj všetky zadržané zbrane. TASR o tom informoval podpredseda ĽSNS Rastislav Schlosár. Stalo sa tak po tom, ako v piatok (1.4.) získal už po druhý raz potvrdenie o psychickej spôsobilosti držať a nosiť zbraň v zmysle zákona o zbraniach a strelive.

slovakia

left justify in out

"Týmto rozhodnutím sa definitívne potvrdilo, že šikanovanie poslanca NR SR Petra Krupu zo strany polície bolo absolútne neodôvodnené, účelové a urobené pod mediálnym tlakom a na politickú objednávku súčasnej vlády. Perzekúcia a očierňovanie poslanca sa totiž začalo práve po tom, čo plne v súlade so zákonom odovzdal svoju legálne držanú zbraň pri vstupe do budovy NR SR príslušníkovi Úradu pre ochranu ústavných činiteľov," konštatoval Schlosár.

 

Podľa neho sa Krupa nedopustil žiadneho trestného činu ani priestupku na úseku zbraní a streliva, a to ani v minulosti, no aj napriek tomu sa "proti nemu spustila štvavá mediálna kampaň len preto, že je poslancom za ĽS Naše Slovensko". Krupa mieni v najbližších dňoch podniknúť všetky právne kroky na to, aby bolo očistené jeho dobré meno.

 

Schlosár tiež pripomenul, že Krupa bol riadne zvolený za poslanca parlamentu, kde zastupuje takmer 210.000 voličov.

 

"Predbežné zaistenie zbraní a zbrojného preukazu poslancovi NR SR, až do predloženia nového psychologického posudku, o ktorého predloženie bol požiadaný a po ktorého predložení mu bol zbrojný preukaz spolu so zbraňami vrátený, polícia vykonala v súlade s jej oprávnením podľa zákona o strelných zbraniach a strelive," reagovalo oddelenie komunikácie a prevencie kancelárie prezidenta Policajného zboru.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies