Kotlebovi hrozí kvôli podnikaniu s módou mastná pokuta

NETKY.SK • 24 Marec 2017, 09:42 • 2 min
Kotlebovi hrozí kvôli podnikaniu s módou mastná pokuta

BRATISLAVA - Lídrovi extrémistickej Ľudovej strany Naše Slovensko (ĽSNS) a poslancovi Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR) Marianovi Kotlebovi hrozí podobný trest ako šéfovi Obyčajných ľudí a Nezávislých osobností (OĽaNO) Igorovi Matovičovi.

slovakia

left justify in out

Môže prísť o šesť mesačných platov, pretože si svoju živnosť zrušil až v čase, keď už takmer sedem mesiacov bol poslancom.

 

Podľa zákona o konflikte záujmov, verejný funkcionár sa musí svojej podnikateľskej činnosti vzdať do 30 dní od nástupu do verejnej funkcie.

 

Kotleba začal podnikať s módou v roku 2006. Živnosť mal na meno gr. Marian Kotleba – KKK – Anglická móda. KKK symbolizuje rasistickú organizáciu Ku-Klux-Klan, ktorá vykonávala pogromy na černochov v Amerike. Milan Uhrík však tvrdí, že ide o skratku mien troch bratov Kotlebovcov.

 

V Kotlebovom obchode sa veľmi radi hrali s číslami. Ak v ňom človek nakúpil za 8818 korín dostal zadarmo teleskopický obušok. Pri nákupe za 1488 eur to bol sprej so slzotvorným plynom. Členovia Slovenskej pospolitosti a policajti z Banskej Bystrice mali zľavu 8,8 percenta.

 

Kotlebovu živnosť riešili už v roku 2015, vtedy však bol iba županom a nie poslancom parlamentu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies