Kotlebove zhromaždenie proti rómskemu teroru: Prišlo okolo tristo Gelničanov

NETKY.SK • 10 August 2014, 23:45 • 2 min
Kotlebove zhromaždenie proti rómskemu teroru: Prišlo okolo tristo Gelničanov

GELNICA – Okolo tristo miestnych ľudí sa dnes zišlo na parkovisku na Námestí baníkov na protestnom zhromaždení proti rómskemu teroru, ktoré organizovala Ľudová strana Naše Slovensko (ĽS NS) spolu s akčnou skupinou VZDOR.

slovakia

left justify in out

Ako povedal volebný líder ĽS NS a župan Banskobystrického samosprávneho kraja Marian Kotleba prinášajú na Spiš nádej na zmenu. Kotleba uviedol, že podnetmi na zvolanie zhromaždenia je, že na východe Slovenska boli v krátkom čase zavraždení traja ľudia a polícia podľa nich nekoná dostatočne razantne. Podľa neho Rómovia nemôžu za to, že parazitujú a zneužívajú sociálny systém, ale za to môže len a len štát.

 

„Keby toto urobil biely, tak už sedí a protestujú všelijaké ľudskoprávne a rómske organizácie i Brusel. Chceme len, aby zákon platil pre každého rovnako,“ povedal Kotleba. Uviedol, že my tu máme asociálny systém, ktorý podporuje parazitov a nie pracujúcich ľudí, preto ho treba zmeniť a zožal za to potlesk. 

 

„Šanca na zmenu tu stále je a dá sa dosiahnuť politickou cestou už v nadchádzajúcich parlamentných voľbách. Nevravím, aby ste volili nás, ale nevoľte tých, ktorí môžu za súčasný stav. A môže za to terajšia vláda na čele s Ficom, ale aj tie predchádzajúce vlády a strany,“ uviedol Kotleba. Očakáva, že sa ľuďom otvoria oči a dosiahnu zmenu. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies