Kotlebovci žiadajú znížiť počet poslancov zo 150 na 100, nie sú prví

NETKY.SK • 22 August 2016, 06:38 • 2 min
Kotlebovci žiadajú znížiť počet poslancov zo 150 na 100, nie sú prví

BRATISLAVA - Počet poslancov Národnej rady SR by sa mal znížiť zo 150 na 100. Navrhujú to poslanci Ľudovej strany Naše Slovensko. Sľubujú si od toho finančnú úsporu aj efektívnejšiu prácu poslancov Národnej rady SR. Na zmenu Ústavy SR je potrebných aspoň 90 hlasov. Bez spojenia koalície a opozície návrh neprejde.

slovakia

left justify in out

"Pri znížení počtu poslancov NR SR o 50 by došlo k zefektívneniu práce NR SR, nakoľko legislatívny proces by zákonite prebiehal podstatne rýchlejšie," vysvetľujú kotlebovci. Sto poslancov je podľa nich dostatočný počet na to, aby parlament plnil svoju ústavnú funkciu.

 

Zníženie počtu poslancov zo 150 na 100 nie je nová myšlienka. V roku 2001 chystal takúto zmenu vtedajší poslanec za stranu ANO Jirko Malchárek. O niekoľko rokov (2009) tému opäť otvorila vtedy mimoparlamentná strana SaS.

 

Zníženie počtu poslancov bolo jednou z otázok v referende, ktoré SaS iniciovala. Liberáli zníženie nepresadili ani ako vládna strana. V roku 2014 tému otvoril primátor Partizánskeho Jozef Božik, ktorý vtedy založil občianske združenie Spolu sme Slovensko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies