Kotlebovci zaplatia za hanlivé výroky o islame pokutu 1000 eur

NETKY.SK • 6 Apríl 2017, 11:44 • 2 min
Kotlebovci zaplatia za hanlivé výroky o islame pokutu 1000 eur

BRATISLAVA - Poslanci Národnej rady (NR) SR za ĽSNS Milan Mazurek a Stanislav Mizík zaplatia za hanlivé výroky, ktoré predniesli v pléne, pokutu 1000 eur. Navrhol im ju Mandátový a imunitný výbor NR SR a dnes ju odobrili poslanci v pléne.

slovakia

left justify in out

Mazurek a Mizík vlani v rokovacej sále okrem iného vyhlásili, že islam je "krutým, odporným a neľudským politickým systémom" a "satansko-pedofilným dielom diabla". Mandátový výbor im najskôr odporučil ospravedlniť sa v rokovacej sále. Priestor dostali, v pléne vystúpili, ale neospravedlnili sa.

 

"Mali možnosť sa ospravedlniť, ktorú na základe rozhodnutia výboru výbor neakceptoval a ich vystúpenia považoval za opätovné zneužitie mandátu poslanca Národnej rady," uviedol predseda výboru Richard Raši (Smer-SD). Pokuta by sa mala poslancom stiahnuť priamo z platu.

 

Proti nespravodlivému islamskému poriadku sa vyjadril aj poslanec strany Sme Rodina Milan Krajniak, podľa ktorého je islam totalitný systém ako komunizmus a nacizmus

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies