Kotlebovci už majú v zálohe novú stranu

NETKY.SK • 19 Jún 2017, 08:09 • 2 min
Kotlebovci už majú v zálohe novú stranu

BRATISLAVA – Ľudová strana Naše Slovensko pripustila, že v prípade, ak by došlo k rozpusteniu ich strany, sú pripravení založiť novú.

slovakia

left justify in out

Špekulácie okolo založenia náhradnej strane, v prípade zrušenia ĽSNS, sa potvrdili. „Keby došlo k rozpusteniu strany, sme logicky uvažujúce bytosti a je logické, že sa pripravujeme na všetky scenáre a hľadáme riešenia na všetky alternatívy, ktoré môžu vzniknúť,“ vyjadril sa poslanec Národnej rady Milan Uhrík. Naďalej však hovorí, že úvahy o prestupe sú predčasné, lebo strana rozpustená nebola.

 

V marci tohto roka Kotlebovci informovali o existencii náhradnej strany pod názvom Ľudová strana, ktorej šéfuje člen ĽS NS Martin Beluský a Rastislav Kysel. Na sneme, ktorý sa konal začiatkom júna a ktorého sa zúčastnilo desať ľudí, sa preberala aj zmena názvu strany na Ľudová strana Pevnosť Slovensko.

 

Extrémistická strana má situáciu pevne v rukách a s alternatívou disponuje už od roku 2010, kedy sa po dlhoročnej predsedníčke Magdaléne Sulanovej stal jej šéfom neskorší vodca Slovenskej pospolitosti Marcel Urban, ktorého vystriedal Peter Kováč, ktorý sa po nástupe Mariana Kotlebu do funkcie banskobystrického župana pred štyrmi rokmi stal riaditeľom banskobystrickej regionálnej správy ciest.

 

Do pozornosti verejnosti sa dostal, keď v roku 2014 napadol roznášača jedál, ktorý si dovolil zaparkovať na jeho vyhradenom parkovacom mieste.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies