Kotlebovci si chceli uctiť slovenských národovcov, vyšli na zlý vrch

NETKY.SK • 3 Júl 2017, 11:49 • 2 min
Kotlebovci si chceli uctiť slovenských národovcov, vyšli na zlý vrch

BRATISLAVA – Slovenská Ľudová strana Naše Slovensko si pri výstupe zmýlila slovenskú horu, ktorým si chcela pripomenúť národné výstupy na Kriváň. Nechali sa inšpirovať slovenským spisovateľom a vydavateľom Gašparom Fejérpataky – Belopotockým.

slovakia

left justify in out

Túto tradíciu založili slovenský národniari ešte v 16. storočí. Fašistická strana ĽSNS si svojim výstupom chcela uctiť osobnosti ako bol Ľudovít Štúr, Jozef Miloslav Hurban, Michal Miloslav Hodža a Samo Bohdan Hroboň, ktorí po prvý krát zorganizovali tzv. národný výstup na Kriváň 16. augusta 1841.

 

Členovia národne orientovanej strany, ako sa Kotlebovci sami prezentujú chceli nadviazať na slovenské tradície si však zmýlili horu. Prešli sa na iný vrch Kriváň najvyšší vrch pohoria Malej Fatry namiesto na Kriváň vo Vysokých Tatrách, ako pôvodne vyšli slovenskí národovci v 19. storočí. Kotlebovci si tak splietli nie len horu, ale celé pohorie. Oba kopce sú totiž od seba vzdialené sto kilometrov.

 

Z našich národných expertov strany ĽSNS, ktorí sa hrdo hlásajú k slovenskému národu,  sa smejú už aj v Čechách. „Teraz sa na Slovensku preukázalo, že neonacisti sú ešte väčší idioti, než sme dúfali,“ vyjadril sa český redaktor Jiří X. Doležal. „Som naozaj rád, že sa Československo rozpadlo, pretože s takými debilmi, ako sú Kotlebovci, by som fakt nerád žil v jednom štáte. Máme dosť vlastných kreténov, tak aspoň máme z krku tých slovenských. Zostáva nám len dúfať, že Kotlebu naši slovenskí bratia, keď ho budú mať už naozaj dosť, nepošlú podobne ako Babiša do Čiech,“ dodal redaktor na záver.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies