Kotlebovci nemajú veľké šance na schválenie svojich návrhov

NETKY.SK • 19 Jún 2016, 09:45 • 2 min
Kotlebovci nemajú veľké šance na schválenie svojich návrhov

BRATISLAVA - Návrhy zákonov z dielne Ľudovej strany – Naše Slovensko v parlamente v tomto volebnom období veľkú šancu na schválenie mať nebudú. Prvý ich návrh zamietli vládni i opoziční poslanci tento týždeň vo štvrtok.

slovakia

left justify in out

Ako povedal pre agentúru SITA poslanec Smeru-SD Ján Podmanický, každý dobrý návrh, ktorý bol seriózne pripravený a vopred vzájomne prediskutovaný, by Smer mohol podporiť, a to bez ohľadu na to, kto ho predkladá. „Ja som v minulosti vo viacerých prípadoch podporil niektoré opozičné návrhy, ktoré spĺňali takéto podmienky. Nemá však zmysel podporovať návrhy, ktoré niekto len tak strieľa od pása, bez hlbšieho uváženia a bez vzájomnej diskusie,“ povedal.


Pokiaľ sa bude strana Kotleba ĽSNS pridržiavať svojich neprijateľných postojov voči viacerým skupinám obyvateľstva, OĽaNO podľa predsedu poslaneckého klubu Richarda Vašečku odmieta sa zaoberať ich ostatnými návrhmi. „Zvažujeme, že o ich návrhoch v parlamente nebudeme ani hlasovať,“ povedal pre agentúru SITA.
Kotlebovci môžu rátať pri niektorých návrhoch s podporou hnutia Sme rodina. „Budeme sa správať politicky neštandardne. Teda presne tak, ako sme našim voličom sľúbili. Budeme hlasovať za dobré zákony bez ohľadu na to, kto ich predloží,“ povedal pre agentúru SITA podpredseda hnutia Milan Krajniak.


Strana Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko navrhla zrušiť financovanie politických strán z verejných zdrojov. Novelou chceli kotlebovci znížiť zaťaženie štátneho rozpočtu a zosúladiť financovanie politických strán so znením ústavy. Za predchádzajúce volebné obdobie 2012 - 2016 bolo politickým stranám zo štátneho rozpočtu vyplatených vyše 45 miliónov eur. Za výsledky vo voľbách v marci 2016 im vznikol nárok na príspevky vo výške ďalších takmer 60 miliónov eur. Financovanie politických strán zo štátneho rozpočtu je podľa kotlebovcov v rozpore s ústavou, v ktorej sa uvádza, že „politické strany a politické hnutia, ako aj spolky, spoločnosti alebo iné združenia sú oddelené od štátu“. ĽS-Naše Slovensko za aktuálne štvorročné volebné obdobie od štátu zinkasuje viac ako päť miliónov eur.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies