Kotlebovci majú v Trnave protestovať inkognito

NETKY.SK • 16 Máj 2016, 10:25 • 2 min
Kotlebovci majú v Trnave protestovať inkognito

TRNAVA – Členovia a sympatizanti Kotlebovej Ľudovej strany Naše Slovensko majú prísť v utorok protestovať proti zmene územného plánu v Trnave, bez straníckych tričiek a transparentov. Vyzval ich k tomu organizátor protestu Radovan Hynek, ktorý sa označuje za sympatizanta Kotlebovej strany. Protestné zhromaždenie zvolal na utorok o 15:30 pred trnavskú radnicu.

slovakia

left justify in out

"Prosím, majme na pamäti, že teraz v mene záchrany prírody musí ísť stranícka príslušnosť bokom. Verím, že situáciu chápete a naše vzájomné vzťahy sa pre to nezhoršia,“ napísal na sociálnej sieti Hynek, ktorý v marci vítal v Trnave prezidenta Andreja Kisku plagátom s nápisom Stop vojnovým štváčom. Mestské zastupiteľstvo v Trnave ešte v apríli dalo súhlas na zmenu územného plánu v lokalite Kamenný mlyn, kde namiesto štyroch rodinných domov mala dvojica investorov postaviť občiansku vybavenosť. Primátor Peter Bročka uznesenie nepodpísal. Hynek vzápätí inicioval internetovú petíciu, v ktorej hovorí o barbarstve proti prírode či blízkosti trnavských rybníkov. Podľa jedného z investorov Andreja Hrončeka boli ľudia petíciou uvedení do omylu. Ich prevádzky nemajú stáť na zelenom území, ale na pozemkoch, ktoré sú určené na výstavbu domov a nie je na nich ani jediný strom. Naopak, investori sľubujú výsadbu nových stromov a vytvorenie "zeleného ostrova“.


Primátorom pozastavené uznesenie môže mestské zastupiteľstvo do dvoch mesiacov potvrdiť trojpätinovou väčšinou všetkých poslancov. Zatiaľ nie je jasné, či sa o ňom bude rokovať už v utorok. V oficiálnom programe bod zaradený nie je, môže ho však ktokoľvek z poslancov navrhnúť na začiatku rokovania pri schvaľovaní programu.


S prímestskou rekreačnou zónou Kamenný mlyn v Trnave sa spája aj historicky prvý protest občanov pred radnicou v novodobej histórii samosprávy v septembri 2012. Asi päťdesiat ľudí pred rokovaním mestského zastupiteľstva vyzvalo poslancov, aby Kamenný mlyn zachovali ako zelenú zónu bez výstavby. Odpoveďou vtedajšieho vedenia radnice bola prezentácia vývoja v tejto oblasti, z ktorej vyplynulo, že územný plán tu povoľuje výstavbu už od roku 1993.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona