Kotlebov úrad podal trestné oznámenie pre útok Rómov na mladé dievča, polícia vraj nekonala

NETKY.SK • 8 August 2017, 15:46 • 2 min
Kotlebov úrad podal trestné oznámenie pre útok Rómov na mladé dievča, polícia vraj nekonala

BANSKÁ BYSTRICA – Na údajnú nečinnosť polície pri skupinovom útoku na mladé dievča, ku ktorému došlo pred pár dňami v horehronskej obci Závadka nad Hronom, upozornil na dnešnej tlačovej besede predseda Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Marian Kotleba.

slovakia

left justify in out

V piatok 4. augusta sa na Úrad BBSK obrátil priateľ poškodenej a po preverení dnes smerovalo na Krajskú prokuratúru v Banskej Bystrici trestné oznámenie na neznámeho páchateľa.

 

Ako uviedol Kotleba, podľa výpovede dievčiny ju napadli vo štvrtok 3. augusta okolo pol jedenástej večer traja opití mladíci rómskeho pôvodu vo veku zhruba 22 až 25 rokov. Mala narodeniny, vracala sa z pizzerie k svojmu priateľovi. Jeden z mužov ju stiahol do bočnej uličky a tam ju mali obťažovať. Dievčine sa podarilo vytrhnúť a utiecť. Žiadne zranenia neutrpela. Jej priateľ následne zavolal políciu.

 

"Polícia síce prišla, ale s poškodenou nespísala žiadny úradný záznam. Ona aj jej priateľ majú pocit, že to polícia chce zahrať do stratena. Nevedia, či to preveruje a či sa v danej veci niečo robí. Ani po štyroch dňoch sa im neozvali. Obávajú sa, že páchatelia zostanú nepotrestaní. Incidenty, že opití cigáni niekoho fyzicky napadnú a obťažujú sa na Horehroní stávajú už pomaly zvykom," zdôraznil šéf kraja. Pripomenul, že rovnakú skúsenosť mala pred rokmi s prístupom polície aj jeho manželka, ktorú takisto prepadli podobní ľudia.

 

"Obeť nevidí žiadnu podporu. Môže sa to stať hocikomu. Fyzická bezpečnosť je na prvom mieste a ak štát nevie garantovať bezpečnosť vo vašej vlastnej obci alebo v meste, tak sme na tom potom naozaj veľmi zle. Polícia mala vyzvať poškodenú, či má záujem podať trestné oznámenie vo veci poučiť ju o jej právach ako poškodenej, a to sa nestalo," tvrdí Kotleba.

 

Obáva sa, aby to nedopadlo tak, ako pred dvomi rokmi, keď upozorňoval na zlú bezpečnostnú situáciu na Horehroní a následne brutálne zavraždili matku troch detí v Polomke.

 

"Ešte 3. augusta v noci polícia prijala oznámenie. Poškodená opísala skutok, ku ktorému došlo. V súčasnosti vykonáva procesné úkony a vo veci rozhodne v zákonom stanovenej lehote," reagovala banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies