Kotleba pozýva ústavných činiteľov podporiť referendum

NETKY.SK • 20 Január 2015, 18:39 • 2 min
Kotleba pozýva ústavných činiteľov podporiť referendum

BANSKÁ BYSTRICA - Predseda Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Marian Kotleba dnes pozval všetkých troch najvyšších ústavných činiteľov – prezidenta Andreja Kisku, predsedu Národnej rady SR Petra Pellegriniho a premiéra Roberta Fica, aby v Banskej Bystrici spoločne povzbudili účasť občanov na nadchádzajúcom referende.

slovakia

left justify in out

Ako informoval prostredníctvom videospotu, februárové referendum o rodine považuje za mimoriadne dôležité a jeho výsledky poznačia Slovensko na celé budúce generácie. „Od stretnutia si sľubujem, že spoločnou výzvou troch najvyšších štátnych predstaviteľov sa dosiahne stav, že účasť na referende bude dostatočná a referendum bude v zmysle zákona platné,“ uviedol Kotleba. Pripomenul, že referendum je najvyšším nástrojom priamej demokracie.

Ako pre agentúru SITA doplnil hovorca BBSK Vladimír Gürtler, oficiálne listy prezidentovi, predsedovi parlamentu a premiérovi s pozvaním odoslal Kotleba dnes, doručené by mali byť v stredu. Pripomenul, že predseda BBSK nemá ambíciu byť spolusignatárom výzvy ústavných činiteľov, len ju chcel iniciovať a poskytnúť im na stretnutie priestor na pôde Úradu BBSK, „symbolicky priamo v srdci Slovenska“.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies