Kotleba neodobril predaj nemocničných pavilónov spoločnosti Svet zdravia

NETKY.SK • 15 Jún 2016, 15:40 • 2 min
Kotleba neodobril predaj nemocničných pavilónov spoločnosti Svet zdravia

BANSKÁ BYSTRICA - Predaj rozostavaných nemocničných pavilónov v Žiari nad Hronom a Rimavskej Sobote spoločnosti Svet zdravia, ktorý schválili poslanci na ostatnom rokovaní zastupiteľstva Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK), predseda BBSK Marian Kotleba nepodpísal. Informáciu dnes pre TASR potvrdila hovorkyňa kraja Michaela Piliarová s tým, že dôvody nepodpísania uznesení zverejnia neskôr.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť Svet zdravia prostredníctvom jej hovorcu Tomáša Kráľa dnes zároveň informovala, že ešte v utorok 14. júna sa na oficiálnej internetovej stránke BBSK objavili schválené dokumenty, podľa ktorých predseda BBSK tieto uznesenia schválil. Dnes však už boli zmenené s textom, že predseda BBSK pozastavuje výkon obidvoch uznesení.

 

"Nerozumieme zákulisným hrám vedenia BBSK. Včera poobede, dňa 14. júna 2016, sme mali z viacerých strán, vrátane poslancov BBSK, informáciu, že obidve uznesenia tykajúce sa nedostavaných nemocničných pavilónov v Rimavskej Sobote a v Žiari nad Hronom boli schválené a zverejnené na oficiálnej internetovej stránke BBSK. Veríme, že ide iba o nedorozumenie a nakoniec v prípade tejto významnej súkromnej investície v hodnote 13 miliónov eur zvíťazí zdravý rozum a verejný záujem," podotkol Tomáš.

 

Jeho slová potvrdila aj poslankyňa BBSK Božena Kováčová (Smer-SD, KDH), ktorá materiál týkajúci sa žiarskeho pavilónu na rokovanie predkladala. "Na webstránke BBSK boli zverejnené uznesenia s tým, že sú vykonateľné," uviedla Kováčová s tým, že predseda kraja ich tým pádom musel podpísať. Čo sa vlastne stalo a prečo táto zmena nastala, podľa jej slov nevie, no zároveň si nemyslí, že by išlo o pochybenie úradníkov. Podľa Kováčovej vyzvú poslancov, aby na najbližšom zastupiteľstve vetovali obe uznesenia, čím by nadobudli platnosť aj bez podpisu predsedu kraja.

 

Piliarová v tejto súvislosti zdôraznila, že Kotleba niekoľkokrát jednoznačne prejavil svoju nevôľu podpísať návrhy predmetných uznesení, a to pred, počas, ako aj po rokovaní Zastupiteľstva BBSK a uznesenia nikdy nepodpísal. "Na webovej stránke Úradu BBSK sa objavili z dôvodu technickej chyby pri zverejňovaní uznesení. V danom stave, v akom boli tieto uznesenia schválené Zastupiteľstvom BBSK, ich predseda nikdy ani nepodpíše, nakoľko s navrhovanou výškou kúpnej ceny nesúhlasíme," dodala.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies