Kotleba nechce ľudí zo SAD v komisii dopravy

NETKY.SK • 3 November 2014, 16:25 • 2 min
Kotleba nechce ľudí zo SAD v komisii dopravy

BANSKÁ BYSTRICA - Najnovší spor poslancov Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) s jeho predsedom Marianom Kotlebom sa týka tvorby komisií krajského zastupiteľstva, respektíve voľby ich členov z radov neposlancov.

slovakia

left justify in out

Ako na dnešnej tlačovej besede informoval Kotleba, uznesenie, ktorým zastupiteľstvo na poslednom zasadnutí zvolilo neposlancov do komisií, nepodpíše. Nesúhlasí totiž s členstvom podpredsedu predstavenstva Slovenskej autobusovej dopravy (SAD) Zvolen Adriána Polónyho, ani výkonného riaditeľa SAD Lučenec Vojtecha Kupku v komisii dopravy.

 

SAD Zvolen a SAD Lučenec na základe zmlúv o výkonoch vo verejnom záujme zabezpečujú na území BBSK prímestskú autobusovú dopravu. Podľa Kotlebu je nelogické, aby predstaviteľ súkromnej firmy, s ktorou má BBSK zmluvu, zároveň zastupoval BBSK. Považuje to za konflikt záujmov, na ktorý poslancov upozornil vopred, väčšinový klub Smer-SD – KDH však zvolenie sporných osôb presadil. „Predsa nemôže ten istý človek rovnako svedomito zastupovať obe strany – svoju súkromnú spoločnosť, na čele ktorej stojí, a zároveň verejný záujem, v tomto prípade BBSK,“ uviedol Kotleba. Dodal, že potom by mali mať právo mať členov v komisiách akékoľvek firmy, ktoré majú zmluvný vzťah k BBSK, aby neboli diskriminované. 

 

Podpredseda klubu Smer-SD – KDH Ján Račák na Kotlebove vyhlásenia pre agentúru SITA reagoval, že komisie sú len poradný orgán, preto ich členovia nie sú v konflikte záujmov. „Ja v tom nevidím problém. Komisie sa len vyjadrujú, odporúčajú, ale rozhoduje zastupiteľstvo,“ uviedol Račák. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies