Kotleba musí poslancom písomne vysvetliť prijaté "dary" od zamestnancov

NETKY.SK • 21 Január 2015, 15:46 • 2 min
Kotleba musí poslancom písomne vysvetliť prijaté "dary" od zamestnancov

BANSKÁ BYSTRICA – Predseda Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Marian Kotleba musí každému poslancovi Zastupiteľstva BBSK podať písomné vysvetlenie k dvom podnetom, ktoré na neho podal poslanec NR SR Miroslav Beblavý v súvislosti s porušením ústavného zákona o konflikte záujmov.

slovakia

left justify in out

Uznieslo sa na tom dnešné zasadnutie Komisie na ochranu verejného záujmu pri výkone funkcií verejných funkcionárov BBSK. TASR o tom informoval predseda komisie Ján Šeševička.

 

Podľa neho na zasadnutí komisie sa zúčastnil aj Kotleba a rokovalo sa v pokojnej atmosfére. Členom komisie sčasti zdôvodnil informácie, ktoré spomína v podnetoch Beblavý, a to, že zamestnanci kraja mu ako dar odvádzajú časť svojej mzdy, čo však podľa Beblavého verejní funkcionári nesmú prijímať. Druhý podnet sa týkal živnostenského oprávnenia na obchodné meno Marian Kotleba – KKK – ANGLICKÁ MÓDA, ktoré bolo podľa živnostenského registra pozastavené 1. júna 2014. No zákaz podnikať mal Kotleba ako predseda kraja už po 30 dňoch od prevzatia funkcie, teda od konca januára 2014.

 

Ako dodal Šeševička, o tom, či predseda BBSK bude nejako postihnutý, rozhodnú až krajskí poslanci na zasadnutí BBSK, keď sa oboznámia s jeho písomným vysvetlením.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies