Kotleba-ĽSNS presviedča strany, aby sa vzdali štátnych peňazí

NETKY.SK • 15 Jún 2016, 19:37 • 2 min
Kotleba-ĽSNS presviedča strany, aby sa vzdali štátnych peňazí

BRATISLAVA - Politické strany by viac nemali dostávať zo štátneho rozpočtu peniaze na svoju činnosť. Poslancov Národnej rady SR o tom v závere druhého rokovacieho dňa šiestej schôdze parlamentu presviedčali predstavitelia ĽSNS. Tí chcú zmeniť legislatívu tak, aby bola činnosť politických strán a hnutí financovaná výlučne z dobrovoľných príspevkov členov a sympatizantov.

slovakia

left justify in out

"Cieľom legislatívneho návrhu je zrušiť financovanie politických strán z verejných zdrojov, znížiť zaťaženie štátneho rozpočtu a zosúladiť financovanie politických strán so znením Ústavy SR," píšu v návrhu kotlebovci. ĽSNS sa kvôli tejto téme usiluje aj o rokovanie strán. Kotlebovci žiadajú prijať deklaráciu, že sa strany tohto príspevku vzdávajú. ĽSNS tvrdí, že sama sa nemôže príspevku vzdať, lebo by viedla s politickou konkurenciou nerovný boj z hľadiska financií.

 

Predseda ĽSNS Marian Kotleba vypočítal, že Smer-SD získa v tomto volebnom období 16,7 milióna eur, SaS 7,5 milióna, OĽaNO-NOVA 6,8 milióna, SNS 5,4 milióna, ĽSNS päť miliónov, Sme rodina 4,1 milióna, Most-Híd štyri milióny, #Sieť 3,5 milióna, KDH 2,2 milióna a SMK 1,8 milióna eur.

 

Rokovanie parlamentu bude pokračovať vo štvrtok (16.6.). O 10.00 h vystúpi v pléne prezident SR Andrej Kiska so Správou o stave republiky. Popoludní príde na rad tradičná štvrtková Hodina otázok. Premiér Robert Fico (Smer-SD) bude v rámci svojej 15-minútovky odpovedať aj na otázku Petra Štarchoňa (Sme rodina), ktorého zaujíma, kedy Fico odvolá ministra vnútra Roberta Kaliňáka (Smer-SD) a kedy sa odsťahuje z bytu, pri ktorom je vážne podozrenie, že bol financovaný z daňových podvodov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies