Kotleba dosadil do vedenia župnej firmy svojho brata

NETKY.SK • 11 Jún 2014, 15:04 • 2 min
Kotleba dosadil do vedenia župnej firmy svojho brata

BANSKÁ BYSTRICA - Predseda Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Marian Kotleba dosadil na vysokú riadiacu pozíciu v župnej firme Banskobystrická regionálna správa ciest (BBRSC) bez výberového konania svojho brata Martina Kotlebu.

slovakia

left justify in out

Priznal to dnes v diskusnej relácii Rádia Regina Banská Bystrica Na pranieri s tým, že za svoje nominácie aj ďalších ľudí v riaditeľstve tejto firmy berie plnú zodpovednosť. „Potrebujem si byť istý, že spravia to, na čo tam budú,“ zdôvodnil nominácie Kotleba.

 

Županov brat Martin Kotleba, ktorý kandidoval v májových voľbách do Európskeho parlamentu za Ľudovú stranu Naše Slovensko, je novým finančným riaditeľom BBRSC pre investície a majetok. „Od pondelka by tam mal byť z toho dôvodu, že sme potrebovali zvýšiť transparentnosť v oblasti finančných operácií,“ uviedol k tomu Kotleba. Ako jeden z prvých pozitívnych výsledkov svojich nominantov v BBRSC uviedol šetrenie pri nákupoch posypových materiálov či pneumatík. 

 

Hovorca BBSK Miroslav Belička nevidí v priamych nomináciách bez výberového konania problém, a to ako pri zamestnancoch župných firiem, tak i pri zamestnancoch Úradu BBSK. „Vedenie má v podstate tri možnosti: najať si personálnu agentúru, urobiť výberové konanie alebo priamo vymenovať. A všetky sú zákonné, čiže žiadny zákon nebol porušený,“ povedal pre agentúru SITA Belička. Pripomenul, že nový župan už krátko po svojom nástupe do funkcie avizoval, že v BBRSC bude robiť zásadnú reformu, lebo sú v nej veľké rezervy. Na zásadné zmeny sú podľa neho potrební ľudia, ktorým predseda kraja plne dôveruje. 

 

Martin Kotleba má podľa Beličku na prácu v manažmente BBRSC odborné predpoklady, keďže je inžinierom ekonómie, ktorý pracoval rok a pol v daňovom úrade a sedem rokov na finančnom úseku zahraničnej spoločnosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona