Kotleba chce chrániť slovenské drevo

NETKY.SK • 27 August 2016, 11:07 • 2 min
Kotleba chce chrániť slovenské drevo

BRATISLAVA - Ochrana slovenských lesov a vyťaženého dreva by mala byť zakotvená v Ústave SR. Myslia si to navrhovatelia novely Ústavy Slovenskej republiky, poslanci NR SR za stranu Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko Marian Kotleba, Ján Mora, Milan Uhrík, Rastislav Schlosár a Martin Beluský.

slovakia

left justify in out

Návrh prerokujú poslanci NR SR v parlamente už na septembrovej schôdzi. Slovenské drevo považujú za „strategickú surovinu národného významu, ktorá si zasluhuje ústavnú ochranu“.


„Podľa štatistík zo Zväzu spracovateľov dreva sa zo Slovenska vyváža až 50 percent vyťaženého dreva. Do týchto štatistík však nie je zarátané nelegálne vyťažené a vyvezené drevo, ktoré pochádza väčšinou od súkromných vlastníkov lesov a z urbáru,“ argumentujú poslanci s tým, že takto vyťažené drevo sa vyváža väčšinou v noci na preťažených kamiónoch. Tie navyše ohrozujú bezpečnosť cestnej premávky a poškodzujú cesty. Kotlebovci chcú predloženým návrhom ústavného zákona pripraviť legislatívnu pôdu a ústavnú oporu pre dôkladnejšiu ochranu slovenských lesov. Nazdávajú sa, že vďaka takémuto zákonu sa obmedzí vývoz slovenského dreva do zahraničia.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona