Kotleba: Ak nezrušia všetky milosti prezidenta Kováča, koaličný návrh nepodporíme

NETKY.SK • 30 Marec 2017, 10:12 • 2 min
Kotleba: Ak nezrušia všetky milosti prezidenta Kováča, koaličný návrh nepodporíme

BRATISLAVA - Poslanci za ĽSNS nebudú hlasovať za koaličný návrh na zrušenie amnestií Vladimíra Mečiara, ak nebude rozšírený aj o zrušenie všetkých milostí exprezidenta Michala Kováča, ktoré udelil v kauze Technopol.

slovakia

left justify in out

Na dnešnej tlačovej konferencii to vyhlásil šéf ĽSNS Marian Kotleba. "Očakávali sme, že táto naša jednoduchá požiadavka bude bez problémov koalíciou akceptovaná, opak je však pravdou. Naša podmienka spustila vlnu výhovoriek zo strany koalície. Najskôr tvrdili, že milosti Kováča sú nedotknuteľné, následne argumentovali, že oni by to aj možno chceli urobiť, ale všetky spisy sú skartované a nedá sa určiť, koľkých fyzických osôb by sa zrušenie milostí dotklo," povedal Kotleba.

 

Podľa jeho slov potom vyšli zástupcova Smeru-SD a SNS s pravdou von a priznali, prečo to odmietajú. "Jeden z vládnych poslancov uviedol, že ak by boli zrušené tieto milosti, dotklo by sa to niekoľkých významných fyzických osôb a pri ich prešetrovaní by sa vylialo toľko starej špiny, že by to mohlo spôsobiť verejné pobúrenie a ohrozilo by to dobré meno Michala Kováča," tvrdí Kotleba.

 

Zástupcovia ĽSNS preto položili otázku, prečo chce potom koalícia zrušiť milosť Kováčovi mladšiemu. "Lebo to vraj nič neohrozí, keďže je vynesený oslobodzujúci rozsudok vydaný nemeckým súdom, a preto by tu už nemohlo byť žiadne ďalšie vyšetrovanie," reprodukoval Kotleba odpoveď koalície.

 

Podľa neho sa tak potvrdilo, že celá kauza náhleho rušenia amnestií je nechutná špinavá hra na odpútanie pozornosti verejnosti. "My sa na tejto hre za takýchto podmienok odmietame zúčastniť. A preto, ak do hlasovania nebude návrh rozšírený o zrušenie všetkých milostí Michala Kováča, poslanci ĽSNS to nepodporia," dodal Kotleba.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies