Kotleba a noví krajskí poslanci BBSK zložia sľub 20. decembra

NETKY.SK • 6 December 2013, 10:50 • 2 min
Kotleba a noví krajskí poslanci BBSK zložia sľub 20. decembra

BANSKÁ BYSTRICA - Novozvolený predseda Banskobystrického samosprávneho kraja Marian Kotleba a noví krajskí poslanci zložia sľub 20. decembra. V tomto termíne sa má konať slávnostná schôdza banskobystrického krajského zastupiteľstva. TASR to potvrdil odchádzajúci šéf kraja Vladimír Maňka (Smer-SD).

slovakia

left justify in out

Ešte predtým by sa mali stretnúť jeho odborníci s Kotlebovými, aby si pohovorili o návrhu krajského rozpočtu, ktorý pripravilo ešte doterajšie vedenie kraja. Podľa Maňku záujem o stretnutie Kotleba prejavil. Pokiaľ by došlo k dohode, hneď po slávnostnej schôdzi by sa mohlo konať zasadnutie zastupiteľstva k rozpočtu. Je to však otvorená otázka, povedal Maňka.

Novozvolení poslanci a predseda kraja zatiaľ nezložili sľuby. Malo sa tak stať 29. novembra, rokovanie však odložili, keďže viacerí poslanci mali iné neodkladné povinnosti. Marian Kotleba považuje odklad skladania sľubov za účelový. Úvodné rokovanie zastupiteľstva samosprávneho kraja sa podľa zákona musí uskutočniť najneskôr 30 dní od vyhlásenia volebných výsledkov. Voľby sa definitívne skončili druhým kolom, ktoré sa konalo 23. novembra, jeho výsledky oznámila Ústredná volebná komisia 24. novembra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona