Kostým Christophera Reevea z filmu Superman je na predaj

NETKY.SK • 17 Január 2017, 11:30 • 2 min
Kostým Christophera Reevea z filmu Superman je na predaj

NEW YORK - Americký aukčný dom Nate D. Sanders ponúka v aukcii kostým zosnulého amerického herca Christophera Reevea z filmu Superman (1978).

slovakia

left justify in out

Modré body s charakteristickým červeno-zlatým znakom, ktoré bolo súčasťou obleku titulného hrdinu v podaní spomínaného rodáka z New Yorku, má na zadnej časti štyri patentné gombíky na pripevnenie plášťa a na bokoch dva prešité otvory.

 

Tie slúžili na pripevnenie postroja určeného na scény s lietaním. Vyvolávacia cena odevu ju 40-tisíc dolárov (v prepočte približne 37 757 eur).

 


Aukčný dom okrem toho ponúka aj kostým Batmana, ktorý v snímke Batman sa vracia (1992) nosil americký herec Michael Keaton. Záujemcovia si môžu oblek vydražiť od 35-tisíc dolárov (približne 33-tisíc eur). Kostým vysoký takmer dva metre sa skladá z vyformovanej gumovej pokrývky tela, masky, plášťa, rukavíc, čižiem, opasku a znaku superhrdinu. Originálne filmové kúsky, ktoré Nate D. Sanders ponúka, sú však len prvé tri menované veci. Spolu s odevom Supermana je Batmanov oblek dostupný v aukcii do 26. januára.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies