Kostoly v historickom centre Banskej Štiavnice ovládne hudba J. S. Bacha

NETKY.SK • 30 Jún 2013, 15:52 • 2 min
Kostoly v historickom centre Banskej Štiavnice ovládne hudba J. S. Bacha

BANSKÁ BYSTRICA – Kostoly v historickom centre Banskej Štiavnice ale aj známa banskoštiavnická Kalvária budú od stredy do nedele dejiskom druhého ročníka Festivalu Bachovej hudby - Bach Tribute (Pocta Bachovi). Organizuje ho občianske združenie Ars é vitae so zámerom prezentovať nielen milovníkom vážnej hudby tvorbu Johanna Sebastiana Bacha v podaní kvalitných a zanietených interpretov a vo veľkolepej atmosfére.

slovakia

left justify in out

Ako uviedol riaditeľ festivalu Matúš Sliacky, chrámové priestory farského Kostola Nanebovzatia Panny Márie a Kostola svätej Kataríny Alexandrijskej v Banskej Štiavnici patria k miestam, kde Bachova hudba vyniká. Teší ho tiež, že jeden z koncertov – konkrétne v piatok podvečer – bude aj na banskoštiavnickej Kalvárii. V programe festivalu je šesť koncertov – jeden v stredu, po dva vo štvrtok a piatok a hlavný koncert Bach Tribute v sobotu – a nedeľný hudobný sprievod počas svätej omše. Medzi hlavných hostí festivalu patrí huslista Milan Paľa, ktorý vystúpi na koncerte vo štvrtok večer v Kostole sv. Kataríny, a organista Marek Štrbák, ktorý bude účinkovať v hlavnom festivalovom koncerte v sobotu v Kostole Nanebovzatia Panny Márie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies