Kostnerovej hrozí vyše štvorročný dištanc, trestu čelia aj 3 atléti

NETKY.SK • 28 November 2014, 17:16 • 2 min
Kostnerovej hrozí vyše štvorročný dištanc, trestu čelia aj 3 atléti

RÍM - Taliansky olympijský výbor (CONI) žiada pre bývalú majsterku sveta v krasokorčuľovaní Carolinu Kostnerovú dištanc na štyri roky a tri mesiace.

slovakia

left justify in out

CONI obvinil Kostnerovú z napomáhania jej bývalému priateľovi a olympijskému víťazovi v chôdzi Alexovi Schwazerovi v dopingovom prípade. Jej právnik po septembrovom vypočúvaní povedal, že krasokorčuliarka nemá nič spoločné s dopingovým prípadom, prokurátor si však stojí za tým, že pomáhala Schwazerovi vyhnúť sa dopingovej kontrole. V prípade udelenia vysokého trestu by Kostnerová nemohla štartovať na ZOH 2018 a mohlo by to znamenať aj koniec jej kariéry. 
      

Schwazer mal pozitívny dopingový nález pred OH 2012 v Londýne, za čo dostal 3,5-ročnú "stopku".  Prokurátor v piatok navyše navrhol udeliť trest aj pre troch zo štyroch členov talianskej štafety, ktorá na ME 2010 na 4x100 m získala strieborné medaily. Pre Simoneho Collia požaduje 27-mesačný zákaz činnosti, pre Maurizia Checcucciho 24-mesačný a pre Roberta Donata osemmesačný dištanc. CONI sa tak rozhodol konať na základe informácií od prokurátora v Bolzane, ktorý vyšetruje Schwazerov prípad. 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies