Kostarika žiada opakovanie zápasu proti USA

NETKY.SK • 25 Marec 2013, 12:33 • 2 min
Kostarika žiada opakovanie zápasu proti USA

SAN JOSE - Predstavitelia Kostarickej futbalovej federácie (FCF) sa obrátili na Medzinárodnú futbalovú federáciu (FIFA) so žiadosťou, aby nariadila opakovanie zápasu ich reprezentácie v kvalifikácii regionálnej zóny CONCACAF o postup na MS 2014 proti Američanom, v ktorom prehrali u súpera 0:1.

slovakia

left justify in out

Poukazujú na skutočnosť, že piatkový duel v Commerce City v Denveri sa vzhľadom na sneženie konal v neregulárnych podmienkach a mali ho odložiť. Salvadorský hlavný rozhodca Joel Aguilar v 55. min súboj prerušil, ale napokon nechal oba tímy pokračovať. Jediný gól strelil v 16. min Clint Dempsey.

"Požiadali sme o dištanc pre Aguilara a opätovné odohranie stretnutia vzhľadom na počasie, ktoré v piatok panovalo," povedal viceprezident FCF Jorge Hidalgo pre denník La Nación. Uznal však, že nie je v tomto prípade optimista: "Chápeme, že to je zložité. Mali sme však pocit, že musíme aspoň vzniesť protest." 

Kostarické médiá ostro kritizujú zelenú pre zápas v bielej scenérii. "Nehorázne! Prinútili nás hrať v pravekých podmienkach. Bol to jediný spôsob, akým Američania mohli zvíťaziť: keď nás zmrazia," hlásia noviny Al Día. Kouč Kostaričanov Jorge Luis Pinto pre periodikum Extra označil rozhodnutie nechať odohrať duel za hanebné pre futbal, fair play, FIFA, fanúšikov aj hráčov. Manažér Rodolfo Villalobos vyrukoval s ponosou, že na niektorých miestach ihriska bolo viac ako 10 cm snehovej pokrývky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies