Kostarika po remíze s Anglickom víťazom skupiny

NETKY.SK • 25 Jún 2014, 08:15 • 2 min
Kostarika po remíze s Anglickom víťazom skupiny

BELO HORIZONTE - Futbalisti Kostariky remizovali s Angličanmi 0:0 v utorňajšom zápase v D-skupine na XX. majstrovstvách sveta na štadióne Mineirao v brazílskom Belo Horizonte.

slovakia

left justify in out

Duel nemohol potešiť fanúšikov, keďže v ňom chýbali gólové príležitosti. Zverenci kolumbijského trénera Jorgeho Luisa Pinta so siedmimi bodmi na konte senzačne vyhrali skupinu a z prvého miesta postúpili do osemfinále. Kostaričania nastúpia v nedeľu 29. júna o 22.00 h SELČ v Recife proti druhému tímu C-skupiny. Angličania už pred utorkovým meraním síl nemali šancu na prienik do vyraďovacej časti turnaja. 

D-skupina: 
Kostarika - Anglicko 0:0 
ŽK: 60. Giancarlo González - 53. Barkley, 57. Lallana, rozhodovali: Haimoudi (Alž.) - Achik (Mar.), Etchiali (Alž.), 57 823 divákov 

 

 



Zostavy: 
Kostarika: K. Navas - Gamboa, Ó. Duarte, Giancarlo González, Roy Miller, Júnior Díaz - Bryan Ruiz, Borges (78. Barrantes), Tejeda - Brenes (59. Bolaňos), Joel Campbell (65. Ureňa) 
Anglicko: Foster - Ph. Jones, G. Cahill, Smalling, Shaw - Lampard, Wilshere (73. Gerrard) - Milner (76. Rooney), Barkley, Lallana (62. Sterling) - Sturridge 
 

Na konci 12. min nebezpečne ľavačkou vystrelil Sturridge, ale o decimetre minul ľavú žrď. V 23. min Borges z priameho kopu krásne zakrútil loptu, ale Foster končekmi prstov vyškriabal jeho pokus na brvno a rohový kop. Desať minút pred koncom prvej časti ešte zaujala hlavička Sturridga po rohu, ktorá smerovala tesne nad brvno. Mužstvá odišli do šatní za bezgólového stavu. 

Na začiatku druhého polčasu sa ocitol sám pred brankárom Sturridge, ale nespracoval si dobre tečovanú loptu a zo súboja vzišiel víťazne Kostaričan. Najlepší muž na ihrisku Sturridge neuspel ani v 65. min v tutovke, keď obstrelil gólmana aj bránku. Desať minút pred koncom to lišiacky skúsil striedajúci Rooney, ale jeho lob vyškriabal Navas nad brvno. V nudnom zápase si už ani jedno mužstvo neutvorilo šancu a zrodila sa v ňom bezgólová remíza. 

Hlasy: 


Jorge Luis Pinto (tréner Kostariky): "Napokon sa ukázalo, že táto naša skupina nebola skupinou smrti, ako ju označovali pred MS, aspoň nie pre nás. Postup zo skupiny venujeme všetkým našim fanúšikom, ale aj tým, ktorí nám neverili." 


Roy Hodgson (tréner Anglicka): "S výnimkou úvodných 10 či 12 minút sme v stretnutí dominovali. Žiaľ, nepodarilo sa nám využiť šance. Keby sme premenili aspoň pár z nich, bolo by z toho pohodlné víťazstvo. S výkonmi mladých hráčov, ktorým som dal príležitosť, som spokojný. Aj defenzívna štvorica hrala fantasticky. Tím, ktorý zdolal Taliansko aj Uruguaj a vyhral skupinu, sme k ničomu nepustili." 

Konečná tabuľka D-skupiny: 
1. Kostarika 3 2 1 0 4:1 7 - postup do osemfinále 
2. Uruguaj 3 2 0 1 4:4 6 - postup do osemfinále 
******************************************************* 
3. Taliansko 3 1 0 2 2:3 3 
4. Anglicko 3 0 1 2 2:4 1 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies