Kostarika odmieta úlohu outsidera v súboji s Uruguajom

NETKY.SK • 13 Jún 2014, 10:30 • 2 min
Kostarika odmieta úlohu outsidera v súboji s Uruguajom

FORTALEZA - Len osem krajín v histórii sa dostalo na trón futbalových majstrovstiev sveta a s tromi z nich sa stretne Kostarika v základnej D-skupine na XX. svetovom šampionáte v Brazílii.

slovakia

left justify in out

Futbalový trpaslík si postupne zmeria sily s Uruguajom, Talianskom a Anglickom. "Rešpektujeme všetkých troch súperov. Ale nemali by zabúdať, že aj my vieme hrať futbal," povedal tréner Stredoameričanov Jorge Luis Pinto.

 

V sobotu vo Fortaleze čakajú na Kostaričanov dvojnásobní majstri sveta Uruguajčania, ktorí by radi vylepšili svoju semifinálovú účasť spred štyroch rokov z Juhoafrickej republiky. Úvodný výkop tohto súboja je o 21.00 h SELČ a jeho hlavným rozhodcom bude Nemec Felix Brych s asistentmi Markom Borschom a Stefanom Luppom. Kľúčom k úspechu je podľa Pinta skutočnosť, že tlak bude na favoritoch. "Budeme hrať bez strachu. Čelíme trom svetovým šampiónom a so všetkými môžeme len získať. Momentálne cítime radosť a motiváciu," tvrdí kostarický kouč. 

 

V tíme Kostariky sa udiala na poslednú chvíľu jedna zmena, zraneného Heinera Moru nahradil Dave Myrie. Z chrípky sa ešte doliečujú Michael Umaňa a Júnior Diaz. Oporami mužstva by mali byť brankár Keylor Navas zo španielskeho Levante a najmä kapitán Bryan Ruiz, útočník anglického klubu FC Fulham, ktorý strávil jarnú časť uplynulej ligovej sezóny na hosťovaní v holandskom PSV Eindhoven. 

Juhoamerický tím sa tiež spolieha predovšetkým na svoju ofenzívu, v ktorej disponuje obrovskou kvalitou v osobách Luisa Suáreza, Edinsona Cavaniho, ale aj veterána Diega Forlána. S 31 gólmi najlepší kanonier anglickej Premier League 2013/2014 Suárez však zrejme nezasiahne do úvodného stretnutia Uruguaja na MS 2014, keďže sa doliečuje zo zranenia ľavého kolena operovaného 22. mája. Dvadsaťsedemročný ostrostrelec tento týždeň trénoval iba zľahka. "Vek, samozrejme, ovplyvňuje výkony futbalistov, ale Forlán je stále neodmysliteľný člen nášho tímu. Je nebezpečný takmer z každej pozície, má skúsenosti a vynikajúcu strelu. Nebojím sa teda, že by dostatočne nezastúpil Suáreza," vyhlásil kouč dvojnásobných svetových šampiónov Óscar Tabárez a dodal: "Kostaričania sú rýchli a určite sa budú snažiť narušiť našu snahu o plný bodový zisk." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona