Kostarika je na nohách, s fanúšikmi oslavuje aj prezident

NETKY.SK • 21 Jún 2014, 09:10 • 2 min
Kostarika je na nohách, s fanúšikmi oslavuje aj prezident

SAN JOSÉ - Kostarika je na nohách, úspech futbalistov na majstrovstvách sveta v Brazílii a senzačný postup zo skupiny vyvolal v krajine veľké nadšenie. Po výhrach 3:1 nad Uruguajom a 1:0 nad Talianskom sa Kostaričania dostali prvýkrát od roku 1990 medzi najlepšiu šestnástku šampionátu a fanúšikovia v nich vidia už nových majstrov sveta.

slovakia

left justify in out

Tisícky Kostaričanov po úspechu nad Talianmi vyšli do ulíc a mávali národnými modro-bielo-červenými vlajkami. Medzi oslavujúce davy v metropole krajiny San José vyšiel aj prezident Luis Guillermo Solís, ktorý pred súbojom na Twitteri tipoval víťazstvo Kostariky 1:0. "Povedal som vám, že to skončí 1:0," odkázal Solís oslavujúcim fanúšikom. "Budeme majstrami sveta. Dnes sa cítim veľmi šťastne. Budeme oslavovať až do rána," uviedol pre Greeenfield Reporter oslavujúci fanúšik Jorge Loria. 

 

Ulice San José blokovali po zápase fanúšikovia a oslavovali hráčov. V meste sa akoby konal karneval. Autá v uliciach trúbili, na ich strechách viali národné vlajky. Život v krajine sa doslova zastavil, všetci venovali pozornosť futbalovému úspechu. Zamestnanci v továrňach dostali voľno a v školách predčasne ukončili vyučovanie. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona