Kostaričania žiadajú vysvetlenie ohľadne dopingovej kontroly

NETKY.SK • 24 Jún 2014, 08:12 • 2 min
Kostaričania žiadajú vysvetlenie ohľadne dopingovej kontroly

BELO HORIZONTE - Vedenie kostarickej futbalovej reprezentácie uviedlo, že bude požadovať vysvetlenie od FIFA ohľadne dopingovej kontroly jej hráčov na MS v Brazílii.

slovakia

left justify in out

Po víťaznom zápase s Talianskom zavolali dopingoví komisári Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) na kontrolu až sedem kostarických hráčov. Zvyčajne sa testom podrobujú po zápasoch dvaja hráči z každého tímu.
      

"Už viacerí tréneri mi povedali, že FIFA robí kontroly podľa toho, koľko daný tím nabehá cez zápas. Ak je to tak, potom to nie je správne a systém by sa mal zmeniť. Nepríjemne nás to šokovalo. Chcel by som vidieť, ako by požiadali domácu Brazíliu, aby na kontrolu poslala taký vysoký počet hráčov," povedal rozhorčený tréner "ticos" Jorge Luis Pinto.
      

FIFA na svoju obranu uviedla, že hráčov povolala na testy, pretože sa im nepodrobili pred začiatkom šampionátu. Dopingoví komisári dodali, že extra testovaniu sa podrobili aj Španieli. Tých si po stretnutí s Čile zavolali na kontrolu tiež sedem.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies