Kostaričania hľadali inšpiráciu v Pelého múzeu

NETKY.SK • 3 Júl 2014, 15:21 • 2 min
Kostaričania hľadali inšpiráciu v Pelého múzeu

SANTOS - Najväčšie prekvapenie brazílskeho svetového šampionátu vo futbale, hráči Kostariky hľadali inšpiráciu pred sobotňajším zápasom štvrťfinále proti Holanďanom u žijúcej legendy Pelého.

slovakia

left justify in out

"Ticos" navštívili múzeum jedného z najlepších futbalistov všetkých čias v Santose a veria, že Edson Arantes do Nascimento ich ovplyvnil natoľko, že sa dostanú cez "oranjes" medzi najlepšie kvarteto MS 2014.

 

Múzeum venované Pelému otvorili len pred pár týždňami a nachádza sa v ňom takmer 3-tisíc exponátov súvisiacich s fenomenálnym Brazílčanom, ktorý ohúril svet v druhej polovici minulého storočia. Niektoré predmety sú dokonca z osobnej zbierky dnes už 73-ročného výnimočného kanoniera a technika. 

 

Kostaričania od príchodu do dejiska MS 2014 trénujú v Santose. Každý zo zverencov Jorgeho Luisa Pinta tiež dostal dres tamojšieho známeho klubu. "Chceli by sme sa poďakovať Santosu za darček. Ste v našich srdciach," uviedli Kostaričania v oficiálnom vyhlásení. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies