Kosovská vláda schválila dohodu o vytýčení hranice s Čiernou Horou

NETKY.SK • 4 August 2016, 15:11 • 2 min
Kosovská vláda schválila dohodu o vytýčení hranice s Čiernou Horou

PRIŠTINA - Kosovská vláda schválila dohodu o vytýčení vzájomnej hranice so susednou Čiernou Horou aj napriek nesúhlasu opozície. Informovala o tom tlačová agentúra AP. Vláda dnes poslala dohodu do parlamentu, aby pokračoval v procese jej schvaľovania.

slovakia

left justify in out

V stredu sa zástupcovia vlády stretli s predstaviteľmi opozície, rokovania však nepriniesli žiaden kompromis. Dohoda s Čiernou Horou a ďalšia so Srbskom, ktorá poskytuje väčšie právomoci etnickým Srbom v Kosove, sú hlavnými témami sporu s opozíciou.


Opozícia od vlaňajšej jesene používala slzotvorný plyn na narušovanie práce parlamentu a pouličné zhromaždenia jej priaznivcov pravidelne ústili do násilných zrážok s políciou. Aj dnes sa niekoľko desiatok opozičných protestujúcich zišlo pred budovou parlamentu v hlavnom meste Priština.


Kosovo vyhlásilo v roku 2008 nezávislosť od Srbska, ale tento krok Belehrad stále odmieta uznať.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies