Kosovská polícia zabránila útoku na premiéra Mustafu

NETKY.SK • 23 September 2015, 17:28 • 2 min
Kosovská polícia zabránila útoku na premiéra Mustafu

PRIŠTINA - Kosovská polícia dnes zabránila útoku na premiéra Isu Mustafu, dvojica podozrivých páchateľov však z miesta činu ušla.

slovakia

left justify in out

Podozrivé osoby sa podľa vyhlásenia polície dnes očividne pokúsili zastaviť sprievod kolóny predsedu vlády tým, že na cestu pohádzali klince a ďalšie kovové predmety. Jeden z policajtov proti nim zasiahol, pri čom utrpel zranenia.

 

Premiér Mustafa sa už v utorok počas parlamentnej rozpravy o dialógu so Srbskom sprostredkovanom Európskou úniou stal terčom útokov opozičných poslancov, ktorí na neho hádzali vajíčka. Z parlamentu mu von pomohli členovia ochranky, pred útokmi ho chránili dáždnikom.

 

 

Premiérom Srbska a Kosova, Aleksandrovi Vučičovi a Mustafovi, sa koncom augusta podarilo v Bruseli dosiahnuť významný pokrok na srbsko-kosovských rokovaniach. Predseda srbskej vlády vtedy potvrdil konsenzus a podpísanie dohody o spoločenstve srbských obcí v Kosove, ktoré by malo byť akýmsi autonómnym orgánom tamojšej srbskej komunity, ale aj o telekomunikačných a energetických otázkach či o moste cez rieku Ibar v Kosovskej Mitrovici, ktorý bol doteraz uzavretý pre dopravu.

 

Kosovo vyhlásilo jednostrannú nezávislosť od Srbska v roku 2008, Belehrad tento krok dosiaľ neuznal.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies