Kosovská polícia prehľadávala domy a hľadá podozrivých extrémistov

NETKY.SK • 15 Máj 2015, 17:58 • 2 min
Kosovská polícia prehľadávala domy a hľadá podozrivých extrémistov

PRIŠTINA - Kosovská polícia podnikla dnes sériu domových prehliadok v rôznych oblastiach krajiny. Prehľadala aj domy rodín etnických Albáncov zapojených do minulotýždňových krvavých stretov s políciou v susednom Macedónsku.

slovakia

left justify in out

Raziám kosovských policajtov predchádzalo obvinenie zo strany macedónskych predstaviteľov, že ozbrojenci z Kosova zosnovali teroristický útok s cieľom destabilizácie Macedónska.

     

Mesto Kumanovo na severe Macedónska zažilo uplynulý víkend policajný zásah proti ozbrojenej teroristickej skupine, pri ktorom prišlo o život osem policajtov a 14 ozbrojencov albánskej národnosti. Kvôli účasti na potýčkach zatkli macedónske úrady ďalších 26 osôb, pochádzajúcich prevažne z Kosova.
     

Príčinu a detaily v súvislosti s touto policajnou operáciou a následnými ozbrojenými potýčkami sa rôznia. Podľa niektorých kritikov konflikt vyvolali zámerne úrady v macedónskej metropole Skopje, aby odpútali pozornosť od korupčných škandálov, ktoré by mohli prispieť k zosadeniu vládnucich konzervatívcov, píše AP.
     

Šéf macedónskej diplomacie Nikola Poposki potvrdil, že časť ozbrojenej skupiny pôsobila v minulosti v macedónskej Národnej oslobodzovacej armáde, ale aj v Kosovskej oslobodzovacej armáde.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies