Kosovská polícia hlásila útok granátom pred návštevou srbského premiéra

NETKY.SK • 4 Apríl 2016, 06:54 • 2 min
Kosovská polícia hlásila útok granátom pred návštevou srbského premiéra

PRIŠTINA - Neznámy útočník hodil v nedeľu ručný granát a strieľal pred športovou halou v severnom Kosove pred tým, ako sa v nej srbský premiér Aleksandar Vučič zúčastnil na predvolebnom mítingu. S odvolaním sa na miestnu políciu o tom informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Hala, pri ktorej došlo k incidentu, sa nachádza v malom meste Zubin Potok neďaleko rozdeleného mesta Kosovská Mitrovica, ktoré bolo od vojny v Kosove (1998-99) miestom častých zrážok medzi Srbmi a Albáncami.

 

Miestny policajný veliteľ pre Reuters povedal, že pri výbuchu granátu a následnej streľby nikto neutrpel zranenia. Dodal, že útočníka neidentifikovali a v prípade nedošlo k zatknutiam.

 

Vučič bol na turné po oblasti v rámci kampane pred všeobecnými voľbami v Srbsku, vypísanými na 24. apríla, pri ktorých by sa podľa očakávaní mal udržať pri moci. Hoci Kosovo v roku 2008 vyhlásilo nezávislosť od Srbska, tamojší Srbi môžu hlasovať v srbských parlamentných voľbách.

 

Srbský premiér uviedol, že útočník hodil ručný granát M-75 a vypálil strely z automatickej pušky v skorých ranných hodinách. "Mohol zabiť ktovie koľko ľudí, pretože vtedy tam desať ľudí stavalo pódium," povedal novinárom počas návštevy kláštora srbskej pravoslávnej cirkvi v dedine Banjska v severnom Kosove.

 

Kosovská vláda uviedla, že povolila Vučičovu predvolebnú návštevu. Na základe kosovskej ústavy môžu všetci tamojší Srbi hlasovať vo voľbách do parlamentov v Prištine i Belehrade.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies