Kosovská opozícia opäť útočila v budove parlamentu so slzotvorným plynom

NETKY.SK • 23 Október 2015, 18:56 • 2 min
Kosovská opozícia opäť útočila v budove parlamentu so slzotvorným plynom

PIŠŤINA - Kosovská opozícia dnes opäť použila slzotvorný plyn, tentoraz v kanceláriách predsedu parlamentu, na protest proti dohodám vlády so Srbskom a Čiernou Horou. A varovala, že bude v podobných útokoch pokračovať, kým vláda od dohôd neustúpi.

slovakia

left justify in out

Opozícia potvrdila, že dnes pred začiatkom rokovania parlamentu použila v kanceláriách Kadriho Veseliho slzotvorný plyn. Útok si vynútil evakuáciu zamestnancov parlamentu, žiadne zranenia však neboli hlásené. Taktiež nebol nik zatknutý, informovala agentúra AP.

Dohoda, sprostredkovaná Európskou úniou, okrem iného dáva kosovským oblastiam so srbskou väčšinou obyvateľov širšie právomoci. Opozícia v Kosove sa pokúša prinútiť vládu, aby od dohody odstúpila, pretože podľa nej ohrozuje ťažko získanú zvrchovanosť Kosova.

 

Opozičný blok zostavený z hnutia Vetëvendosje (Sebaurčenie), Aliancie budúceho Kosova (AAK) a Iniciatívy pre Kosovo (NISMA) vyhlásil, že bude narušovať činnosť parlamentu, pokým vláda neodvolá túto dohodu - ako aj ďalšiu vymedzujúci hranice s Čiernou Horou. Na zasadnutiach parlamentu minulý mesiac použila opozícia v rokovacej sále slzotvorný plyn a hádzala vajcia do premiéra Isu Mustafu, ktorý tvrdí, že sa opozícia pokúša dostať k moci nedemokratickými cestami.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies