Kosovská hrdinka Kelmendiová sa ocitla v dopingovom podozrení

NETKY.SK • 9 August 2016, 09:16 • 2 min
Kosovská hrdinka Kelmendiová sa ocitla v dopingovom podozrení

RIO DE JANEIRO - Džudistka Majlinda Kelmendiová, ktorá vďaka triumfu v kategórii do 52 kg v Riu de Janeiro získala historicky prvú olympijskú medailu pre Kosovo, je podozrivá z porušenia dopingových pravidiel. Trest jej hrozí na území Francúzska, kde sa v júni odmietla podrobiť neohlásenej dopingovej kontrole.

slovakia

left justify in out

Medzinárodná džudistická federácia (IJF) informáciu potvrdila v tlačovom vyhlásení. "Proti spôsobu konania kontroly športovkyňa i jej tréner protestovali a podľa štandardov IJF vyzerala problematicky. Pokiaľ bude udelený trest, bude sa vzťahovať iba na územie Francúzska," uviedla IJF. Prezident Kosovskej džudistickej federácie Agron Kuka zdôraznil, že Kelmendiová je čistá. "Tím bol v tréningovom kempe vo Francúzsku a prišla tam nejaká osoba, ktorá chcela previesť dopingovú skúšku. Ale nemala autorizáciu od WADA alebo niekoho podobného. A tým to končí," povedal.

 

Podľa IJF Kelmendiová podstúpila tento rok niekoľko iných dopingových kontrol vrátane nedeľňajšej v Riu po zisku zlata v olympijskej súťaži.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies