Kosovo vyslobodilo osemročného chlapca uneseného otcom do Sýrie

NETKY.SK • 16 Október 2014, 07:01 • 2 min
Kosovo vyslobodilo osemročného chlapca uneseného otcom do Sýrie

PRIŠTINA - Osemročného kosovského Albánca, ktorého jeho otec-džihádista zobral v júni tohto roka proti vôli jeho matky z Kosova do Sýrie, vrátili po "komplikovanej a nebezpečnej" operácii agenti tajnej služby a bezpečnostné sily jeho matke. Informoval o tom v stredu večer kosovský premiér Hashim Thaci.

slovakia

left justify in out

Podľa tlačovej agentúry AP povedal, že kosovská spravodajská služba chlapca "úspešne lokalizovala, našla a vrátila" matke. Podrobnosti nie sú známe. Reportér AP bol pri tom, keď dvaja muži v civilnom oblečení priviedli na medzinárodnom letisku v Prištine chlapca k jeho matke. "Je to ako sen," reagovala žena. "Mám strach, že sa zobudím a nebude tu."
      

Eriona Zenu zobral jeho otec Arben Zena do Sýrie pred takmer piatimi mesiacmi. Prípad si získal v Kosove širokú pozornosť po tom, ako chlapcova matka, Pranvera Zenová, verejne vyzvala manžela, aby jej vrátil syna. Na jej podporu vznikla na Facebooku stránka a žena tiež verejne opakovane vystúpila v Kosove a v Albánsku, odkiaľ čoraz viac mladých chlapcov odchádza k radikálom v Iraku a Sýrii. Stovky kosovských Albáncov sa pridali v uplynulých rokoch k islamským militantom v Sýrii a Iraku. Väčšina z l,8 milióna obyvateľov Kosova sú moslimovia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies