Kosovo pred súťažnou premiérou rieši nečakanú hráčsku otázku

NETKY.SK • 5 September 2016, 13:28 • 2 min
Kosovo pred súťažnou premiérou rieši nečakanú hráčsku otázku

TURKU - Kosovská futbalová reprezentácia odohrá v pondelok historicky prvý súťažný zápas, keď sa v rámci kvalifikácie o postup na MS 2018 do Ruska predstaví na pôde Fínska (začiatok o 20.45 h v Turku). Tréner Kosovčanov Albert Bunjaki však niekoľko hodín pred výkopom stále nevie, či bude môcť rátať so službami niektorých hráčov.

slovakia

left justify in out

"Všetci vyzerajú poriadne motivovaní, akurát ma znepokojuje to, či budem môcť využiť služby šiestich z nich," vyhlásil podľa BBC Sport kosovský kormidelník.

 

Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) stále nerozhodla o tom, či niektorí futbalisti s kosovským pôvodom, ktorí už v minulosti reprezentovali iné krajiny, môžu hrať pod novou vlajkou. Týka sa to Amira Rrahmaniho, Albana Mehu, Herolinda Shalu, Milotu Rashicu a Samira Ujkaniho, ktorý už majú na konte viacero štartov za Albánsko, ako aj Valona Berishu, ktorý 19-krát hájil farby Nórska.

 

V ostatných týždňoch sa špekulovalo o tom, že kosovský dres by si mohli obliecť aj švajčiarski reprezentanti Granit Xhaka a Xherdan Shaqiri, Fín Shefki Kuqi či Albánec Lorik Cana. Prvý menovaný pred niekoľkými dňami zaslal FIFA otvorený list, v ktorom vyslovil túžbu naďalej hrať za Švajčiarsko. Za Kosovo však bude nastupovať útočník Albert Bunjaku, ktorý sa so švajčiarskym tímom zúčastnil na MS 2010 v JAR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies