Košických policajtov zamestnali opití vodiči, cez víkend ich pristihli 17

NETKY.SK • 19 Október 2015, 16:46 • 2 min
Košických policajtov zamestnali opití vodiči, cez víkend ich pristihli 17

KOŠICE - Opití vodiči zamestnali uplynulý víkend policajtov Košického kraja. Tí počas dopravných kontrol zaznamenali zvýšený počet šoférov jazdiacich pod vplyvom alkoholu nad jedno promile. Všetci skončili v policajných celách a boli obvinení zo spáchania prečinu ohrozenia. Hrozí im ročné väzenie.

slovakia

left justify in out

"Celkovo sme počas kontrol zistili požitie alkoholu u 17 vodičov motorových vozidiel, u ktorých bola nameraná hodnota od 0,59 až do 1,27 mg/l, čo je v prepočte od 1,23 do 2,65 promile. Medzi zadržanými vodičmi bola jedna žena, traja vodiči sa odmietli podrobiť dychovej skúške na alkohol, ako aj odberu biologického materiálu na zistenie požitia alkoholu," informoval dnes TASR košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

 

Najviac, sedem opitých vodičov policajti zadržali v okrese Košice, v okresoch Košice-okolie a Michalovce po troch vodičoch a v okresoch Rožňava a Spišská Nová Ves jazdili opití dvaja.

Polícia opätovne apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky. "Nielen z dôvodu, že ide o priestupok alebo trestný čin, ale najmä preto, že následky dopravných nehôd bývajú v mnohých prípadoch tragické a alkohol za volant nepatrí. Každý by mal začať od seba, teda uvedomiť si, že kombinácia alkohol a šoférovanie nikdy nie je správne riešenie," zdôraznil Szabó.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies