Košický vianočný strom je rovesníkom primátora Rašiho

NETKY.SK • 21 November 2013, 14:36 • 2 min
Košický vianočný strom je rovesníkom primátora Rašiho

KOŠICE - Košickú Hlavnú ulicu bude aj tento rok zdobiť veľký, vianočný strom. Tohtoročný smrek pochádza z obce Košická Belá v okrese Košice - okolie.

slovakia

left justify in out

 „Je vysoký 22 metrov, váži takmer dve tony smrek, má zhruba toľko rokov ako ja, čiže 35 ž 40 a samozrejme, čo je dôležité, je väčší, ako ten v Bratislave,“ predstavil symbol Vianoc košický primátor Richard Raši.

K výrubu stromu nedošlo len z dôvodu Vianoc a jeho inštalácie v centre mesta. Bez ohľadu na to by musel byť odstránený kvôli tomu, že jeho koreňový systém narúšal budovu v jeho tesnej blízkosti. Takto poslúži pre radosť všetkých Košičanov. Jeho prevoz aj inštalácia sa uskutočnili dnes, slávnostné rozsvietený bude 5. decembra počas večerného programu, ktorým sa odštartujú Košické rozprávkové Vianoce.

Podľa informácií z komunikačného referátu Magistrátu mesta Košice, výzdoba stromu sa bude realizovať v priebehu budúceho týždňa. Svetelná výzdoba v meste sa inštaluje priebežne a bude hotová do konca novembra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies