Košický silák Barbarič odtlačil auto nožom opretým o hruď 2013 metrov

NETKY.SK • 22 September 2013, 21:39 • 2 min
Košický silák Barbarič odtlačil auto nožom opretým o hruď 2013 metrov

KOŠICE - Auto s hmotnosťou približne 1100 kilogramov tlačil na trase od košického hotela Roca pred obchodné centrum Aupark.

slovakia

left justify in out

Košický silák Juraj Barbarič dnes vytvoril ďalší mimoriadny slovenský rekord, keď s nožom opretým o hruď odtlačil osobné auto na trase so symbolickou dĺžkou 2013 metrov. Oslávil tak svoje 20. výročie lámania rekordov, ako aj aktuálny rok, keď sú Košice Európskym hlavným mestom kultúry (EHMK).

Košický "Herkules" tak zároveň vybojoval 2013 eur pre Detskú onkológiu. Auto s hmotnosťou približne 1100 kilogramov tlačil na trase od košického hotela Roca pred obchodné centrum Aupark. Nôž, ktorým ho tlačil, mal opretý o hrudnú kosť. Silácky výkon bude zapísaný do Knihy Slovenských rekordov, čo potvrdil jej komisár Igor Svítok.

Pokusu Barbariča prialo slnečné počasie, obával sa totiž dažďa a mokrej šmykľavej cesty, čo by znamenalo sťaženie pokusu a zvýšenie rizika. Podobný pokus s nožom už nechce zopakovať. "Na dnešok som sa pripravoval päť rokov, z toho tri fyzicky. Zvyšok bola psychická príprava, lebo nakoniec všetko je len v hlave," uviedol Barbarič pre novinárov.

Akciu sprevádzala hudbou košická skupina Peter Bič Project.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies