Košický lyžiari sa na Jahodnú dostanú linkou MHD sedemkrát denne

NETKY.SK • 29 December 2016, 15:11 • 2 min
Košický lyžiari sa na Jahodnú dostanú linkou MHD sedemkrát denne

KOŠICE – V súvislosti so zimnými prázdninami a očakávaným vyšším počtom športuchtivých Košičanov v športovo-rekreačnom stredisku Jahodná zavádza Dopravný podnik mesta Košice (DPMK) častejšie premávanie linky MHD.

slovakia

left justify in out

Jahodnú obsluhuje autobusová linka číslo 14, ktorá k lyžiarskemu stredisku jazdí päťkrát denne. Tento interval sa počas nasledujúcich týždňov zmení.

 

"Chceme na lyžiarske svahy dopraviť čo najviac ľudí, ktorí sa rozhodnú aktívne využiť svoj voľný čas. Pre niektorých lyžiarov je verejná doprava alternatívou, ale pre iných jedinou možnosťou, ako sa môžu na Jahodnú dostať. Požiadali sme preto DPMK, aby zvážil zvýšenie počtu spojov, ktoré ich k lyžiarskemu stredisku vyvezú," povedal primátor Košíc Richard Raši.

 

Podľa hovorkyne DPMK Michaely Karaffovej sa na Jahodnú budú môcť lyžiari počas tejto zimy vyviezť linkou MHD číslo 14 až sedemkrát denne.

 

"Doprava na Jahodnú je veľmi špecifická. Linka je využívaná prevažne v lete, v zimnom období len v čase, keď sú snehové podmienky vhodné na lyžovanie. V nasledujúcich šiestich týždňoch preto budeme počty cestujúcich monitorovať a po vyhodnotení údajov a zohľadnení ekonomických dopadov padne konečné rozhodnutie o tom, v akých intervaloch bude MHD lyžiarske stredisko na Jahodnej obsluhovať. V dvojhodinovom režime bude zatiaľ linka 14 jazdiť na Jahodnú do 15. februára 2017," uviedol generálny riaditeľ DPMK Richard Majza.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies