AKTUALIZOVANÉ Košický krajský súd rozhodol o vydávacej väzbe pre Antonina V.

NETKY.SK • 20 Apríl 2018, 12:01 • 2 min
AKTUALIZOVANÉ Košický krajský súd rozhodol o vydávacej väzbe pre Antonina V.

KOŠICE – Krajský súd v Košiciach rozhodol v piatok o zmene väzby pre talianskeho podnikateľa Antonina V. z predbežnej na vydávaciu. V Taliansku je Antonino V. trestne stíhaný za drogovú činnosť a súd v Benátkach na neho vydal európsky zatýkací rozkaz.

slovakia

left justify in out

"Súd rozhodol o vydávacej väzbe a môj klient reagoval tak, že sa vzdal práva sťažnosti," povedal novinárom právny zástupca obvineného Jaroslav Hamza. Rozhodnutie je právoplatné, kedy bude Antonino V. vydaný do Talianska, závisí podľa neho od viacerých okolností. K obvineniam sa nevyjadroval.

 

Rozhodnutie padlo na neverejnom zasadnutí a sprevádzali ho prísne bezpečnostné opatrenia. Súd vyhovel návrhu košickej krajskej prokuratúry, ktorá predložila originál európskeho zatýkacieho rozkazu a ďalšie potrebné listiny. Antonino V. žijúci na východnom Slovensku je vo väzbe od 13. marca, keď ho zadržala slovenská polícia. Krajský súd v Košiciach rozhodol najprv o jeho vzatí do predbežnej väzby, voči čomu podal Antonino V. sťažnosť, ktorú Najvyšší súd SR 12. apríla zamietol. 

 

V Taliansku je Antonino V. trestne stíhaný za drogovú činnosť a súd v Benátkach na neho vydal európsky zatýkací rozkaz. Proti rozhodnutiu o vydávacej väzbe taliansky podnikateľ žijúci na východnom Slovensku sťažnosť nepodal. Podľa vyjadrenia jeho právneho zástupcu Jaroslava Hamzu s vydaním do Talianska súhlasí. Voči piatkovému rozhodnutiu súdu o vydávacej väzbe sa vzdal práva sťažnosti.

 

"Európsky zatýkací rozkaz bol rozšírený o ďalší skutok spočívajúci v páchaní trestného činu legalizácie príjmu z trestnej činnosti," uviedol 9. apríla hovorca Krajskej prokuratúry v Košiciach Milan Filičko. Účelom vydávacej väzby je podľa neho zabezpečenie prítomnosti vyžiadanej osoby a zabránenie, aby nedošlo k zmareniu účelu konania o európskom zatýkacom rozkaze.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies