Košickú oblohu budú brázdiť teplovzdušné balóny

NETKY.SK • 10 Jún 2014, 10:31 • 2 min
Košickú oblohu budú brázdiť teplovzdušné balóny

KOŠICE – Medzinárodná balónová fiesta v Košiciach už neodmysliteľne patrí k júnovej atmosfére mesta. Tohto roku sa od stredy do soboty 14. júna koná už 21. ročník za účasti dvadsiatky balónov. Okrem posádok z Košíc a Slovenska organizátori očakávajú účasť balónových tímov z Česka, Maďarska, Poľska, Rumunska, Holandska.

slovakia

left justify in out

„Naším cieľom je udržať balóny v centre a tak balóny budú štartovať pri Auparku. Verejnosť je vítaná a budeme radi, ak sa na štart príde pozrieť čo najviac ľudí. V piatok 13. júna sa od 17:00 pred Auparkom začne sprievodný program. Deti bude zabávať divadlo Maškrtníček, dospelých Peter Bažík, čerstvý víťaz X-factoru a Polemic. Nočné nafukovanie balónov a ohňostroj by mali byť vrcholom programu a dúfame, že dobré počasie Košičanom tento zážitok dopraje v plnej miere,“ informovala riaditeľka fiesty Inga Blichová z košického Balon Klubu a spoločnosti ADS Ballooning, ktoré podujatie organizujú. 

 

Najmä pre deti, ale aj dospelých bude atraktívny štart i let balóna špeciálneho tvaru - klauna Bruno, ktorého pokrstili vlani na výročnom 20. ročníku Balónovej fiesty v Košiciach. Za prvý rok na nebi toho Bruno zažil dosť – doma i vo svete. Z holandského Joure sa presunul do francúzskeho Lorraine na najväčšiu balónovú fiestu v Európe, ktorá sa organizuje každý druhý rok za účasti okolo 400 balónov. „Po našej fieste v Košiciach posielame Bruna na Taiwan a ak sa úspešne vráti, tak aj do Talianska a možno aj Japonska. Klaun Bruno je absolútnym príkladom, ako dobrý nápad zaujme a vlastne jednoduchým spôsobom prezentuje aj mesto a krajinu, z ktorej pochádza,“ hovorí Blichová. 

 

Do Košíc sa po rokoch vracajú aj známe balóny - dvojičky FESTO a vzducholoď. Pripoja sa k programu v sobotu a pokračujú na ceste po Slovensku. Jeden z balónov je klasického tvaru a jeho dvojička letí akoby hore nohami. Tento zvláštny efekt vzbudzuje veľkú pozornosť. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona