Košickí pravicoví poslanci kritizujú primátora Rašiho

NETKY.SK • 12 Marec 2015, 14:57 • 2 min
Košickí pravicoví poslanci kritizujú primátora Rašiho

KOŠICE - Košickí pravicoví mestskí poslanci Miroslav Špak a Daniel Rusnák kritizujú primátora Košíc Richarda Rašiho v súvislosti s rekonštrukciou električkových tratí.

slovakia

left justify in out

Žiadajú ho, aby bol harmonogram rekonštrukčných prác zverejnený do piatka 13. marca na internetovej stránke mesta. Súčasne požadujú zastavenie prieskumu dopravy s tým, aby sa urobil až po ukončení rekonštrukcie električkových tratí po 31. júli tohto roku.

 

Poslanci okrem toho žiadajú zverejnenie nákladov na prílohu regionálneho denníka pod názvom Košická doprava teraz a potom, ktorú považujú za osobné PR primátora Rašiho a viceprimátora Martina Petrušku. 

 

Daniel Rusnák interpeloval na mestskom zastupiteľstve primátora Rašiho v súvislosti s harmonogramom prác rekonštrukcie električkových tratí, od ktorého dostal odpoveď 10. marca. V odpovedi sa píše, že stavba postupuje podľa aktualizovaného harmonogramu a termín ukončenia má byť 31. júl tohto roku. Rusnák podotkol, že harmonogram existuje a mesto by ho malo zverejniť. 

 

Zástupca starostu košickej mestskej časti Staré Mesto Rastislav Trnka spochybnil práve prebiehajúci dopravný prieskum, ktorý je sčasti financovaný z fondov EÚ, a jeho výpovednú hodnotu. Poukázal na to, že prieskum sa robí v čase, keď do centra mesta jazdia len tí, ktorí musia, lebo väčšina ulíc je buď dočasne jednosmerná, alebo úplne uzavretá, a tak prieskum neodráža reálnu situáciu v doprave. Podľa neho na základe takého prieskumu nemožno predstaviť stratégiu dopravy na ďalších 10 až 30 rokov. „V súvislosti s týmto nezmyselným prieskumom sa obrátime priamo na inštitúcie Európskej únie v Bruseli, aby sa vyjadrili k hospodárnosti nakladania s verejnými prostriedkami daňových poplatníkov," povedal Trnka. 

 

Ako uviedol mestský poslanec Miroslav Špak, zodpovedným za rekonštrukciu je len a len mesto Košice, či už vo vzťahu k občanovi, alebo vo vzťahu ku kontrolnému orgánu pre čerpanie eurofondov, ako aj k dodávateľovi. Podľa jeho názoru rozkopať naraz niekoľko úsekov a rozvrátiť dopravu v širšom centre mesta nemá nič spoločné s ústretovosťou voči Košičanom. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies