Košickí hasiči likvidovali dva požiare

NETKY.SK • 13 December 2014, 15:12 • 2 min
Košickí hasiči likvidovali dva požiare

KOŠICE - Košickí hasiči v noci zo včera na dnes likvidovali dva požiare. Prvý vypukol v bytovom dome na Bielocerkevskej ulici 25 v košickej mestskej časti Dargovských hrdinov.

slovakia

left justify in out

Ako dnes informoval dôstojník operačného strediska košických hasičov Miroslav Betuš, vo vchode bytového domu na Bielocerkevskej došlo k skratu a horeli skrinky elektrických rozvodov od prvého až po šieste podlažie.


Na začiatku hasiči požiar likvidovali pomocou dvoch penových a štyroch práškových hasiacich prístrojov, kým nenašli skriňu s hlavnými poistkami a nevypli prúd. Súčasne prehľadávali jednotlivé byty, či sa v nich nenachádzajú nejaké osoby a z bytovky vyviedli tri osoby, jedno dieťa a dve ženy, z ktorých jedna bola nevidiaca. Po zlikvidovaní požiaru a odvetraní hasiči pustili do bytov ich majiteľov.


Podľa predbežných odhadov požiar spôsobil škodu za približne 20 000 eur a hasiči uchránili hodnoty za vyše 100 000 eur.


Ďalší požiar obytnej miestnosti dnes nad ránom likvidovali v obci Veľká Ida, okres Košice okolie. Dôstojník operačného strediska košických hasičov Miroslav Betuš informoval, že požiar im nahlásili krátko pred štvrtou ráno. Jednotka po príchode na miesto zistila, že v neobývanej miestnosti na prízemí domu horí rôzny odpad. Obývané bolo len horné poschodie, no v dome sa nenachádzali žiadne osoby. Požiar hasiči zlikvidovali prúdom vody. Šlo o schátraný dom bez výplní okien a dverí, škoda nevznikla. Hasiči uchránili hodnoty za približne 1 000 eur. Hasiči nevylučujú, že pravdepodobnou príčinou požiaru bolo úmyselné podpálenie neznámou osobou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies