Košickí colníci si posvietili na registračné pokladnice, uložili pokuty za takmer 80 000 eur

NETKY.SK • 16 September 2015, 15:41 • 2 min
Košickí colníci si posvietili na registračné pokladnice, uložili pokuty za takmer 80 000 eur

KOŠICE – Košickí colníci za prvých osem mesiacov roka vykonali takmer 900 kontrol so zameraním na dodržiavanie povinnosti podnikateľských subjektov evidovať tržbu prostredníctvom elektronických a virtuálnych registračných pokladníc.

slovakia

left justify in out

Ako dnes informovala hovorkyňa Colného úradu Košice Natália Zadubanová, vo viac ako jednej tretine prípadov bolo zistené porušenie zákona o registračných pokladniciach a colníci uložili pokuty vo výške takmer 80 000 eur priamo na mieste.


„Za osobitne závažné porušenia zákona opakovaným spôsobom uložili zákaz predaja v 10 prevádzkach a v dvoch prípadoch Colný úrad Košice iniciuje podnet na zrušenie živnostenského oprávnenia,“ informovala Zadubanová. Pre podozrenie z krátenia tržieb s následkom obchádzania daňových povinností Colný úrad Košice zabezpečil 12 elektronických registračných pokladníc.

 

Ako uviedla Zadubanová, doterajšie výsledky expertízneho skúmania nasvedčujú krátenie tržieb v rozmedzí od 10 000 do 35 000 eur mesačne. Za obdobie necelých troch rokov kumulovaná výška krátených tržieb presiahla sumu 1 000 000 eur. Pre dôvodné podozrenie zo spáchania trestných činov proti hospodárskej disciplíne, proti mene a daňových trestných činov Colný úrad Košice svoje zistenia postúpil orgánom činným v trestnom konaní.


V jednom prípade bol v rámci kontroly využitý služobný pes na vyhľadávanie tabakových výrobkov, ktorý slúžil na simuláciu preverenia poskytovaných služieb u veterinárneho lekára. Kontrola v tomto prípade nezistila žiadne porušenie predpisov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies