Košickí brankári neinkasovali z hry už 191 minút a 38 sekúnd

NETKY.SK • 1 Október 2014, 17:23 • 2 min
Košickí brankári neinkasovali z hry už 191 minút a 38 sekúnd

KOŠICE - Brankári hokejových Košíc Alexander Hylák a Marcel Melicherčík neinkasovali v Tipsport extralige z hry už 191 minút a 38 sekúnd.

slovakia

left justify in out

Naposledy kapitulovala obrana úradujúceho majstra v súboji 5. kola doma s Banskou Bystricou, keď Melicherčíka prekonal Lukáš Handlovský z Banskej Bystrice. Následne sa proti Hylákovi nepresadili hráči Skalice, Popradčania dotiahli súboj s Košičanmi po bezgólovom priebehu až do samostatných nájazdov a tam boli úspešnejší. Úradujúci majstri potvrdili kvalitu svojej defenzívy aj v utorok v Žiline, keď už bol v bránke opäť Melicherčík.

 

V slovenskej extralige patrí rekord v počte minút bez inkasovaného gólu Miroslavovi Hálovi, ktorý v závere roka 2005 udržal čisté konto päť stretnutí po sebe a celkovo 322 minút a 38 sekúnd. V NHL vlastní obdobný zápis Brian Boucher, ktorý na prelome rokov 2003 a 2004 v drese Phoenixu neinkasoval takisto ako Hála päť zápasov v sérii a čisté konto si udržal 332 minút a jednu sekundu. Pred troma rokmi ťahal unikátnu sériu v ruskej Vyššej lige švédsky brankár HK Dmitrov Daniel Sperrle, ktorý nedostal gól 390 minút a 11 sekúnd. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies