Košickému vodičovi s vyše štyrmi promile alkoholu v krvi hrozí ročné väzenie

NETKY.SK • 14 Október 2016, 13:54 • 2 min
Košickému vodičovi s vyše štyrmi promile alkoholu v krvi hrozí ročné väzenie

KOŠICE - Vodičovi, ktorý pred dvoma týždňami vo večerných hodinách šoféroval v Košiciach pod vplyvom alkoholu, hrozí väzenie. V krvi mu namerali viac ako štyri promile alkoholu. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jana Mésarová.

slovakia

left justify in out

"Osobné motorové vozidlo viedol 40-ročný Košičan po Slaneckej ulici v Košiciach. V dôsledku toho, že sa plne nevenoval vedeniu vozidla, zišiel mimo vozovku. Policajti po príchode na miesto dopravnej nehody vodiča vyzvali, aby sa podrobil dychovej skúške na zistenie požitia alkoholu. Keďže na výzvu nereagoval, bol prevezený do nemocnice, kde mu bola odobratá krv na zistenie alkoholu. Výsledky toxikologického vyšetrenia potvrdili, že vodič mal v krvi 4,09 promile," uviedla Mésarová s tým, že pri nehode sa ľahko zranil.

 

Polícia vodiča obvinila z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za čo mu hrozí trest odňatia slobody na jeden rok.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona