Košické slávnosti vína sa opäť vracajú

NETKY.SK • 6 September 2016, 14:52 • 2 min
Košické slávnosti vína sa opäť vracajú

KOŠICE – Tradičné Košické slávnosti vína sa vo štvrtok popoludní začnú v centre Košíc a potrvajú do soboty 10. septembra.

slovakia

left justify in out

Ako za organizátorov informovala Marika Duffeková z organizácie Visit Kosice, už tradične do mesta privedú vinárov zo Slovenska i zo zahraničia. „Vinári ponúknu to najlepšie, čo sa v ich vinohradoch za uplynulé roky urodilo. Chýbať nebudú ani vystavovatelia, ktorí prispejú delikatesami ako stvorenými na konzumáciu pri poháriku vínka – či už olivami, paštétou alebo syrmi. Nezabudne sa ani na najmenších – v Katovej bašte sa budú piecť palacinky s domácim džemom a v Dolnej bráne štrúdle. Dovedna sa predstaví vyše 40 spoločností, ktoré spája láska k dobrému vínu a skvelej nálade,“ povedala Duffeková.


Atrakciami tohto ročníka budú Lisovanie hrozna a Ohňová šou pri Dolnej bráne. Do Katovej bašty prinesú zábavu hudobné skupiny. Nebude chýbať ani Súťaž o víno mesta Košice. „Novinkou však bude možnosť všetky súťažné vína ochutnať v pivnici Citadela Wine, kde budú až do soboty večera uložené,“ hovorí Katarína Grešová, manažérka podujatia. Doložila, že zaistená bude aj kyvadlová doprava, ktorá bude premávať v 10-minútových intervaloch medzi Katovou baštou a Citadelou, aby umožnila záujemcom vybrať si ich „naj“ víno. Slávnosti vína sú pre verejnosť prístupné vo štvrtok a piatok od 16:00 do 22:00 a v sobotu od 14:00 do 22:00.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies