Košické letisko zrušilo pre hmlu viaceré lety

NETKY.SK • 3 Február 2017, 15:54 • 2 min
Košické letisko zrušilo pre hmlu viaceré lety

KOŠICE - Letisko Košice pre hustú hmlu a slabú viditeľnosť zrušilo viaceré lety.

slovakia

left justify in out

"Dnešný let spoločnosti Turkish Airlines bol presmerovaný do Budapešti. Popoludňajšie lety z Viedne a z Prahy boli zrušené. S cestujúcimi sú v kontakte pracovníci dotknutých leteckých spoločností, ktorí sa snažia cestujúcich 'prebookovať' na neskoršie lety, respektíve pre nich vybavujú autobusové transfery," uviedol pre TASR hovorca letiska Juraj Toth.

 

Podobná situácia bola i vo štvrtok (2.2.), kedy pre hustú hmlu došlo k zrušeniu dvoch letov. "Let Českých aerolínií z Prahy bol presmerovaný do Popradu a let spoločnosti Austrian Airlines sa vrátil do Viedne. Prevoz cestujúcich z Košíc do Popradu a z Popradu do Košíc zabezpečili České aerolínie. Cestujúci, ktorí mali popoludní priletieť z Viedne, sa do Košíc dostali večerným letom Austrian Airlines. Napriek vynikajúcemu technickému vybaveniu letiska Košice pre pristátia lietadiel za zníženej viditeľnosti bola práve v časoch plánovaných pristátí lietadiel problémom mimoriadne hustá hmla. Dohľadnosť sa pohybovala len na úrovni 150 metrov, pričom potrebná minimálna dohľadnosť je od 350 metrov," priblížil Toth.

 

Vo štvrtok podvečer sa počasie podľa jeho slov 'umúdrilo' a večerné prílety z Prahy, Viedne a Varšavy pristáli bez problémov. "Rovnako dnes ráno boli v zmysle letového poriadku vypravené lety do Prahy, Viedne, Varšavy a Londýna," dodal hovorca letiska.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies