Košické letisko plánuje posilniť spojenie s hlavným mestom

NETKY.SK • 27 August 2012, 06:35 • 2 min
Košické letisko plánuje posilniť spojenie s hlavným mestom

Košické letisko plánuje posilniť spojenie s hlavným mestom - Doprava Košické letisko chce zvýšiť objem priameho leteckého spojenia s hlavným mestom Bratislava. Cenovú politiku plánuje nastaviť pre podnikateľskú klientelu, ale aj širokú verejnosť.

slovakia

left justify in out

imgKošické letisko chce zvýšiť objem priameho leteckého spojenia s hlavným mestom Bratislava. Cenovú politiku plánuje nastaviť pre podnikateľskú klientelu, ale aj širokú verejnosť.
      "Je jednoznačne preukázaný fakt, že cenovo, ale aj časovo výhodnejšie je zrealizovať služobnú cestu do Bratislavy a Košíc letecky, ako autom," zhodnotil pre TASR zástupca výkonného riaditeľa pre financie Letiska Košice - Airport Košice, a.s., Tomáš Jančuš. Poukázal pritom na celkové náklady na služobnú cestu, to znamená časovú náročnosť, ubytovanie, cestovné náhrady, náklady na prevádzku automobilu či spotrebované palivo.
      Podľa Jančuša má pravidelné letecké spojenie Košíc s hlavným mestom enormný význam a perspektívu pre región východného Slovenska, ako aj Bratislavy. "Na toto pohodlné spojenie každý pracovný deň s dvoma spiatočnými linkami ráno a večer, ktoré trvá necelú hodinu, umožňuje cestujúcim zrealizovať služobnú cestu či absolvovať lekárske vyšetrenia v Bratislave a Košiciach za menej ako 12 hodín. To predstavuje pri presune autom iba čas jazdy medzi Košicami a Bratislavou a späť," vysvetlil Jančuš. 
      Na zlepšení načasovania tejto linky a jej propagácie podľa neho intenzívne spoločne pracujú zástupcovia letiska Košice, ako aj jediného slovenského leteckého prepravcu Danube Wings.
      V rámci pravidelnej sezónnej prepravy je pre Letisko Košice tiež prioritou rozšíriť ponuku do destinácií v Chorvátsku (Split, Zadar, Dubrovník) na leto 2013. Rozšíriť chce charterové lety i v zimnej sezóne a počas atraktívnych kultúrnych, športových a turistických podujatí. Letisko tiež intenzívne rokuje s viacerými leteckými prepravcami ohľadom nového pravidelného spojenia s Britskými ostrovmi a destináciami v Nemecku. 
      Otvorenie nových leteckých spojení však podľa neho nie je len úlohou pre letisko, ale aj ďalšie subjekty prijímajúce benefity vrátane mesta Košíc.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona